Egy blog a Z generációnak.

Hogyan alakítsd az életed videojátékká! Motiváció fiataloknak

videójáték motiváció
A következő pár sorban arról szeretnék kicsit bővebben írni, hogy mi volt számomra az a szemléletváltás, amivel hirtelen hatalmas motivációra tettem szert.

Alaphelyzet

Azt kell rólam tudni, hogy 1997-es születésemnek köszönhetően elég fiatalon megismerkedtem már a számítógépes világgal. Emlékszem, hogy hatodik osztályosként is már mindig az járt a fejemben, hogy amikor hazaérek, éppen mit fogok csinálni Metin2-ben. Ekkor heti 20-30 órát lazán elkockultam, ami még semmiség volt a következő évekhez képest. Gimnáziumi éveim alatt kollégista lettem, így hét közben nem számítógépeztem, viszont hétvégén reggeltől estig. Visszatekintve hálát adok az égieknek, hogy túléltem annyi alvás nélküli éjszakát (Anya, ha ezt olvasod, akkor csak viccelek, aludtam).
Szóval ez volt az alaphelyzet, innen kellett nagyot nőni…

Miért a videójátékok?

Pár emberben biztos megfogalmazódik a gondolat, hogy egyáltalán miért jó ennyit játszani egy videójátékkal. Erre talán annyi magyarázatot tudok adni, hogy tetszett a sokszínűségük és mindig volt bennem egy olyan gondolat, hogy én akarok lenni a legjobb. Viszont nem is ez volt a legfontosabb, hanem hogy introvertáltként egy közösséghez tartozhattam. Ott senki se kritizált, és az lehettem, aki csak akartam.

Szemléletváltás

Na és most jönne igazából az egész párhuzam, amit erre az egészre ráhúztam, és ami mai napig a legtöbb motivációmat adja. Lehet sokaknak ez nagyon erőltetettnek tűnik, de számomra ez egy hatalmas pillanat volt, amikor ezekre rájöttem.

A világ amiben élünk egy videójáték. Méghozzá nem is akármilyen… ennyire összetett videójátékot sehol se találsz. Az egyedüli megkötés, hogy a karaktergenerálás alatt nem lehettél ott, de ettől eltekintve le a kalappal a fejlesztők előtt. Na de komolyra fordítva a szót:

Az alap gondolatmenetem az volt, hogy vannak különböző részei videójátékoknak, amik a valóságban is jelen vannak, és ezeknek elérésével ugyanazt az érzést érhetjük el. Csak hogy pár példával éljek. Én anno rengeteget játszottam olyan repetitív részeivel egy játéknak, ami nem is volt szórakoztató, de azzal lehetett aranyat szerezni a játékban, amiből számomra fontos dolgokat vehettem. Ismerős? És szinte bármire rá lehet húzni ezt a párhuzamot. Én imádtam a játékokban az aukciós házakat, ahol eladni és venni lehetett nyersanyagokat, és ezt ha valaki jól csinálta, akkor profitot is termelt. Innen jött, hogy én tőzsdézni kezdtem.

Rengeteg videót néztem anno arról, hogy egy játék különböző pályáit hogyan kell kivinni, úgynevezett útmutatók formájában. Ugyanezt megteheted az élet bármelyik területével és az internetnek hála ingyen jutsz a tudáshoz.

Erről a témáról még ezer és ezer sort tudnék írni, de már csak 1 gondolatot osztok meg veled:

Fogd fel a könyveket úgy, hogy valaki már sikeresen végigjátszotta ezt a játékot, és elmondja neked hogyan.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a cikket, és remélem hasznosnak találtad.
Legyen további szép napod!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolódó bejegyzések

Németh Ádám

huszonéves egyetemista

Budapesten tanulok egyetemistaként. Célom, hogy harmincas éveimre több különálló bevételforrást felépítsek, és az ezekben szerzett tapasztalataimat megosszam kortársaimmal, azaz Veled!

Németh Ádám

Kedvencek
Kiemelt

This is the heading

Felfedezés