Egy blog a Z generációnak.

Egyetemista Bevétel #1

egyetemista bevétel
Az utóbbi másfél év messze a legjobb egyetemi időszakom volt, hisz tanulmányi és anyagi szempontból is új csúcsokat értem el. Ha érdekel, hogy egyetemistaként hogyan és mennyi bevételre lehet szert tenni, akkor jó helyen jársz!

egyetemista bevétel

Miből áll össze a rendszeres bevételem?

Egyetemistaként a legstabilabb bevételt az ösztöndíjak nyújtják, amik nálam is jelentős részét alkotják a havi bevételemnek. Ezek az összegek egyetemenként eltérőek lehetnek, így érdemes ezeknek mindig utánajárni. A budapesti Óbudai Egyetemen elérhető ösztöndíjak közül én tanulmányi ösztöndíjat és a korrepetitori ösztöndíjat nyertem el, ezeken kívül pedig tagja vagyok az egyetemi kari HÖK-nek és rendszeres szociális támogatást is kapok. Ezek közül az utóbbi nem az én érdemem, ezt főként a kollégiumi lakhatásomra fordítom. Ez összességében körülbelül 164 ezer forint havonta. Itt fontos kiemelnem, hogy ez az összeg általában minden hónap 10. napján érkezik meg, viszont jelenleg is várok 3 havi  Korrepetitori ösztöndíjra. Az ösztöndíjak átfutása csúszhat, így nem érdemes csak ezekre a bevételforrásokra hagyatkozni. A csatolt képen látható a Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíj is, viszont ezt végül sajnos mégsem nyertem el.

Milyen más bevételforrásaid lehetnek egyetemistaként?

Talán az egyik legkézenfekvőbb megoldás erre a korrepetálás. Én az egyetem keretein belül is korrepetálok, de ez nem mindenhol elérhető. Mindenkinek van olyan terület, amiben jó és más fizetne érte, hogy megszerezze ezt a tudást. Ebben a bevételforrásban azt szeretem, hogy én is folyamatosan tanulok a témakörben, meglévő tudásomat mélyítem. Programozást korrepetálok egyetemistáknak, amivel jelenleg 2500 forintos órabérben dolgozom, viszont ha olyan témakört korrepetálsz, amire nagy a kereslet, akkor ez simán lehet óránként 4-5ezer forint is. Jelenleg maximum heti 2-3 órát tartok, de ez rajtad múlik, hogy mennyi időt tudsz erre felszabadítani. Heti 5 órával már havi 60-80 ezer forint körül is lehet keresni, ami nem kevés pénz a ráfordított energiáért cserébe.

A következő bevételforrás sokak számára idegen, pedig szinte most éli fénykorát. Egy network marketing cégen keresztül építek saját vállalkozást, aminek az a hatalmas előnye, hogy lehet teljesen online végezni, és nem időhöz kötött. Az ehavi bevételeim között kiadásként szerepel, mivel jelenleg több a költségem, mint amennyit keresek vele, de ez általában több vállalkozásnál is így van. Ezzel terveim szerint 8-10 hónap múlva legalább 400 ezer forint körüli bevételt termelek. Ha ezzel kapcsolatban több információt szeretnél, akkor nyugodtan írj rám, de a későbbiekben készítek bejegyzést is róla itt a blogon.

A jelenlegi utolsó bevételforrásom a kriptovaluta kereskedelem, amivel jelenleg még a tanulás szakaszban állok. Ehhez a bevételhez szükségem lesz egy kezdeti tőkére, ami havi szinten termel majd remélhetőleg profitot. Egy ilyen bevételtípusnál fontos az, hogy megfelelő forrásból tanuljuk meg az alapokat, mivel egyéb esetben ez nem lenne több egyszerű szerencsejátéknál. Ezzel terveim szerint 1 éven belül havi 100-150 ezer forintot keresek majd.

Mennyi ez összesen?

A jelenlegi bevételem 140-150ezer forint, ami jelenleg adómentes forrásból származik, így ezzel még nincs gondom. A következő évben ezt a bevételt szeretném legalább megtriplázni, ami nem lesz kis feladat. A következő pár hónapban a fő hangsúly a network marketing vállalkozásomon lesz, így ennél számítok majd jelentős bevételnövekedésre. Itt fontos kiemelnem, hogy ezt a bevételt úgy szerzem, hogy egy percet se kell olyan munkát végeznem, amit ne szeretnék csinálni, vagy ne látnám hosszú távú hasznát. Számomra kiemelten fontos az, hogy olyan dolgokkal foglalkozzak, amikből tanulhatok, és többé tesznek. Alakítsatok ki olyan bevételforrásokat, amikben nem az időtöket, hanem a tudásotokat áruljátok. Véleményem szerint a diákmunka a legrosszabb bevételforrás, amihez fiatalon nyúlhatunk, így ha nem szükséges, akkor fordítsatok inkább időt komplexebb, jobb alternatívák kiépítésére.

Vannak tervben még egyéb bevételforrások is, viszont ezekre jelenleg nem fektetek túlzott hangsúlyt. A jövőben célom a blogom monetizálása is, amit főként partnerprogramokban képzelek el. Nem tervezek semmilyen jellegű Google reklámot elhelyezni az oldalon, mivel az oldal fenntartása kb egy Netflix előfizetés árával vetekszik, és rontaná az oldal összképét. A későbbiekben szeretnék készíteni programozásból magyar nyelvű online kurzusokat is, amivel több embert tudnék korrepetálni kevesebb idő alatt.

Ez lenne az én októberi beszámolóm, ha bámi kérdésed merülne fel, nyugodtan keress fel bármelyik közösségi oldalon!
További szép napot, sziasztok!

Ajánlott bejegyzéseim:

Maradj motivált, alakítsd az életed videójátékká!

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolódó bejegyzések

Németh Ádám

huszonéves egyetemista

Budapesten tanulok egyetemistaként. Célom, hogy harmincas éveimre több különálló bevételforrást felépítsek, és az ezekben szerzett tapasztalataimat megosszam kortársaimmal, azaz Veled!

Németh Ádám

Kedvencek
Kiemelt

This is the heading

Felfedezés