Egy blog a Z generációnak.

Augusztusi beszámolóm 2021.

beszamolo

Elhatároztam, hogy a következőkben minden hónap végén összefoglalom, hogy mik történtek velem személyes pénzügyek, vállalkozások és befektetések terén és mik következnek ezután. Ha érdekelnek ezek a témák, akkor bízom benne, hogy érdekesnek fogod találni ezt a cikket.

Pénzügyek, bevételeim

Személyes pénzügyekben nem volt nagy változás a nyár folyamán. Ösztöndíjak ez idő alatt nem voltak, így a rendszeres grafikai munkáimból és online adminisztrációs feladataimból kerestem 135 ezer forintot.

Megpróbáltam új grafikai munkákat is vállalni, kerestem 1 hét alatt újabb 35 ezer forintot, viszont rengeteg módosítást igényelt a projekt, ezért hosszabb távon nem tervezek ilyen téren terjeszkedni.

Jelenleg egyetem alatt kollégiummal együtt 130 ezer forintból jövök ki egy hónapban, így minden plusz bevételt ezen felül befektethetek.

Befektetéseim

Barátnőmmel közösen vezetjük befektetéseinket, ami 100%-ban kriptovalutákban van jelenleg. Itt elvétettem azt a hibát, hogy túlságosan nagy százaléka volt a pénzemnek befektetve, így a megtakarításaim elfogytak, és muszáj voltam kiutalni 100 ezer forintot a befektetési számlánkról.

Eddig 711 460 forintunk lett befektetve, melynek jelenlegi értéke 1,3 millió forint. Befektetési portfoliónk 85%-át a Cardano (ADA) projekt adja, ami szeptember 12-én indítja nyílt platformját, így év végéig még egy legalább 80%-os emelkedést várunk tőle. A portfolió maradék 15%-a rövidtávú pozíciók megkötésére van, itt piaci méret szerint top 10-50 közti projektekbe fektetünk, mint pl. Polygon, PancakeSwap, Axie Infinity.

A fent leírtak nem minősülnek befektetési tanácsadásnak!

Vállalkozás

Októberben tervezünk indítani barátnőmmel és egy közös barátunkkal egy webshopot, amihez beszéltünk már beszállítókkal, kialakítottunk egy piacra lépési stratégiát. Ez a projekt körülbelül 750 ezer forintunkba fog kerülni, amitől 200%-os megtérülést várunk. Erről a projektről több információt majd a következő havi beszámolóban tudok mondani.

Céljaim a következő hónapra

Szeptemberben indul az egyetem, aminek megvannak az előnyei és hátrányai is. Kezdjük a hátrányokkal. Az egyetem egyértelműen időigényes, rengeteg időmet lefoglalja majd, de szerencsére több előnnyel jár, mint hátránnyal. Ha egyetem van, akkor ösztöndíjak is vannak, amivel megnő a havi bevételem, több pénzemet tudom befektetni, új bevételforrásokba forgatni.

A tanulmányi ösztöndíjamat kb havi 40 ezer forintra jósolom, emellett lesz korrepetitori ösztöndíjam és heti 2-3 magánórát is tervezek tartani programozásból. Ezek összesen havi +105 ezer forintot jelentenek.

Szeptemberi célom főként a kapcsolatépítés lesz, olyan új hallgatókat találni, akikkel egyezik a látásmódunk. Összességében elmondható, hogy a szeptember viszonylag “lustább” időszak lesz, nem tervezek új projektekbe fogni, készülünk a webshoppal októberre.

Az utóbbi 1 hétben kijöttek rajtam a jelei annak, hogy túl sokat dolgozom, ezért a későbbiekben kiemelt hangsúlyt fektetek arra, hogy napi 10-12 óránál többet ne foglalkozzak a feladataimmal, jusson időm a pihenésre, barátnőmre.

Hosszabb távú céljaim

A félév során szeretném a bevételeimet összesen 230-260 ezer forint között stabilizálni, ennek kb 30%-át visszaforgatni, befektetni.

A következő hónapokban a bevételeim egy kisebb százalékát félreteszem a megtakarítási számlámra, amiből majd utazni szeretnénk Európán belül a következő 1 évben.

Jelenleg fő anyagi célunk barátnőmmel 7-10 millió forint összegyűjtése, ami fedezné az önerejét leendő közös lakásunknak Budán. Ezt főként befektetések hozamából és bevételeink növeléséből tervezzük elérni.

Ennyi lett volna ez a hónap, érkezem a következő beszámolóval pontosan 1 hónap múlva!

Kérdésed támadt? Keress meg a közösségi oldalaim egyikén!
További szép napot!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolódó bejegyzések

Németh Ádám

huszonéves egyetemista

Budapesten tanulok egyetemistaként. Célom, hogy harmincas éveimre több különálló bevételforrást felépítsek, és az ezekben szerzett tapasztalataimat megosszam kortársaimmal, azaz Veled!

Németh Ádám

Kedvencek
Kiemelt

This is the heading

Felfedezés