Egy blog a Z generációnak.

Ezt olvasom én #1

A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása
A héten több nagyon tartalmas könyvet is olvastam, amiket pár sorban igyekeztem összefoglalni:

A kiemelkedően eredményes emberek 7 szokása – Stephen Covey

Ez volt az első könyvem önfejlesztés témában, és nagyon sok hasznos gondolat volt benne. Komolyabb hangvételű, ezért számomra nehezebb volt olvasni, kb. másfél hónapig olvastam. 7 olyan szokásról olvashatunk benne, amik nagy részét eddig is ismertünk, de nem adtunk nekik kellő figyelmet. Mindenkinek tudom ajánlani, de ha van rá lehetőség, akkor valami rövidített verzióban.

Gazdag Papa, Szegény Papa – Robert Kiyosaki

Egy nagyon megosztó könyv, mivel több állítását híres közgazdászok cáfolták meg. Az alap történet az, hogy Kiyosaki fiatalon megismerkedett egy barátjának az apjával, akinél dolgoztak, majd idővel elkezdte tanítani a fiatalokat. Őt nevezi gazdag papának, míg a saját apját szegény papának. A szegény papa nem arra utal, hogy rosszúl éltek volna, mert diplomás, jól kereső apja volt, viszont heti 40-50 órákat dolgozott és semmi megtakarítása nem volt. Mindenképp ajánlom mindenkinek!

Crush it! – Gary Vaynerchuck

Ezt a könyvet hangoskönyvként hallgattam meg és főként azért, mert Gary Vaynerchuck a legmeghatározóbb influencer az életemben. Ő egy amerikai vállalkozó, aki több saját vállalkozást is irányít és dokumentálja az életét. Ebben a könyvében azt fogalmazza meg, hogy ne a pénz legyen a cél, hanem találd meg, hogy mit szeretsz csinálni, majd utána találd ki, hogy ezzel hogyan lehet pénzt keresni. Fontos szerepet játszik a mai világban a márkaépítés, és a rendszeres tartalommegosztás.

Gamify – Brian Burke

Ezt a könyvet főként a címe miatt hallgattam meg, mivel a napi motivációmat is egy hasonló gondolatból nyerem. A fő szemlélet az, hogy sokkal hatékonyabb egy bármilyen tartalom feldolgozása, ha azt úgy alakítjuk ki, mintha egy videójáték lenne. Lehetnek ezek az elemek küldetésrendszerek, szintrendszerek, vagy bármilyen kooperatív feladatok. Az egyik jelenlegi projektemet is eszerint a gondolat szerint építem fel, így ha bármilyen kurzust, közösséget, vagy akár alkalmazást akarsz elkészíteni, akkor mindenképpen fontos lehet!

Unshakeable – Tony Robbins

Ezt a könyvet kötelezővé tenném az oktatásban. Egy olyan befektetési stratégiát oszt meg velünk a könyvében, amely hosszú távon verhetetlen és mindenkinek hasonlóképp kellene a befektetéseit vezetnie. Olyan hibákról is beszél, ami miatt sokan milliókat buknak, vagy éppen kimaradnak jó helyzetekből. Ha érdekel a befektetés (hiba lenne ha nem), akkor mindenképp olvasd el!

 

Fontos még kiemelnem, hogy nem vagyok profi gyorsolvasó. Nagyon sok könyvet hangoskönyvként hallgatok 1,5x-2x sebességen, és vannak olyan könyvek is, amiket rövidített verzióban hallgatok meg. Erre a célra vagy a Tudástár Klub könyvek részlegét, vagy a Voiz alkalmazást használom.

Ezekből az oldalakból nekem nincs semmilyen bevételem, azért osztom meg őket, mert elégedett vagyok a szolgáltatásukkal!

További szép napot, és jó olvasást!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kapcsolódó bejegyzések

Németh Ádám

huszonéves egyetemista

Budapesten tanulok egyetemistaként. Célom, hogy harmincas éveimre több különálló bevételforrást felépítsek, és az ezekben szerzett tapasztalataimat megosszam kortársaimmal, azaz Veled!

Németh Ádám

Kedvencek
Kiemelt

This is the heading

Felfedezés